soundcloud facebook last.fm

Az UH Fest az élet egyik legjobb dolgáról, a zenéről szól, a Go Social! pedig arról, hogy nemcsak a zene van.

A programok:

  • Látogatóprogram és hangjátszóházak 2010 szeptemberében
  • Hajdu András képeinek kiállítása a Merlinben
  • Go Social! projekt keretében született művek a fesztiválon
  • Budapest civil perspektívából
  • Önkéntes akciók októberben és novemberben

Látogatóprogram és hangjátszóházak 2010 szeptemberében

A felelős, a világ dolgairól határozott véleménnyel rendelkező emberek – ha lehetőségük van – állást foglalnak fontos társadalmi ügyekben, és saját környezetükben cselekednek. Mivel fellépőink is ilyenek, gondoltuk, egy kicsit többet mutatunk meg nekik Magyarországból , mint amit egy átlagos turista látni szokott.

Az összes fellépőnek elküldtünk egy a mai magyar társadalmi viszonyokról szóló szókimondó látleletet és a Go Social! projekt tervét. Csak pozitív visszajelzést kaptunk és sok szomorú hangvételű levelet, hogy bármennyire is szeretnének, nem tudnak időt szakítani egy többnapos programra.

Azoknak, akiknek belefért a naptárába az egyhetes szeptemberi magyarországi út, összeállítottunk egy menüt, hogy milyen ügyeket és milyen civil szervezeteket mutatnánk meg. Végül három külföldi és három hazai zenésszel ejtettük meg az utakat szeptember 1-4. és 8-10. között.

Olyan civil szervezeteket, intézményeket, településeket kerestünk fel, akik tesznek azért, hogy egy kicsit jobb legyen itt élni. Sikeres és nélkülözhetetlen társadalmi munkát végeznek, olyan csoportokon, embereken segítenek, akiket a legtöbb honfitársunk elutasít és nem tart méltónak arra, hogy bárki is foglalkozzon velük. Nemcsak látni mentünk, vittünk is valamit, a két út során hét helyszínen hangjátszóházakat, kreatív, játékos audioműhelyeket tartottunk.

A látogatások résztvevői:

Derek Holzer (macumbista.net) / Luka Ivanovic (myspace.com/lukatoyboy) / Joe Foss (rovingmusicologist.tumblr.com) / Pándi Balázs (fucktothemusic.blog.hu) / Szabó Péter (myspace.com/jackietriste) / Kenyeres Attila (myspace.com/ikerosoft, myspace.com/plagiumbient) / Palkovics Júlia (tolmács) / Hajdu András (fotós) / Nathan Budzinski (thewire.co.uk) / Nun András (UH)

A meglátogatott helyszínek:

Jelenlét program (Monor) / Menhely Alapítvány és A Város Mindenkié (Budapest) / A mi házunk projekt (Esztergom) / Megálló Csoport (Budapest) / Vanyarcért Egyesület (Vanyarc) / Szomolyai Romákért Egyesület (Szomolya) / Igazgyöngy Alapítvány (Told) / Használtcikk piac (Devecser) / Menekülteket Befogadó Állomás (Bicske) / Krétakör bázis (Budapest) / Bonyhádi Független Roma Egyesület (Bonyhád) / Jelenlét program (Pécs - Györgytelep) / Szent Márton Karitasz (Alsószentmárton) / Leo Amici Alapítvány (Komló) / Általános Iskola (Magyarmecske) / Besence település

Hajdu Andrásnak a látogatásokon készült képei

A látogatásokon, hangjátszóházakon Hajdu András készített fotókat:

A látogatásokról készült videók

Az Index videósai (Kálmán ’Mao‘ Mátyás és Botos Tamás) és Szabó Péter pedig forgattak:

Go Social! projekt keretében született művek a fesztiválon

Paul Devens (NL) 2010. október 7.
Paul Devens nem tudott részt venni az utakon. Azt kérte, hogy a neki szánt fizetségből vegyünk egy hangfelvevőt, majd azt és a maradék összeget adjuk oda egy hajléktalannak, akitől csupán annyit kérünk, hogy dokumentálja pár napját. A felvételeket szeptember közepén küldtük el Hollandiába. Paul Devens ezekből a felvételekből komponált darabját mutatja be a fesztiválon október 7-én.

Plagium (H) 2010. október 7.
Részben a látogatóutakon készült felvételekből építkező darabot hallunk majd tőlük.

Derek Holzer 2010. október 9.
A látogatóutak hangjátszóházas foglalkozásvezetőjének zajos koncertje.

Blind Tape Quartets / Luka Ivanovic 2010. október 6-7-8-9-10.
A látogatóutak hangjátszóházas szerb foglalkozásvezetőjének Blind Tape Quartets projektjéről itt olvashattok.

Budapest civil perspektívából

A fesztivál hétvégi napjain, napközben szociális ügyekkel (is) foglalkozó budapesti civil szervezetekhez szervezünk látogatásokat a közönség számára is. Hangjátszóház ezúttal nem lesz, viszont ha meg akartok ismerkedni néhány érdekes szervezet munkájával, itt a lehetőség.

A látogatások részleteit itt a weblapunkon és a Facebookon tesszük közzé, jelentkezni is ott tudtok!

Önkéntes akciók októberben és novemberben

Október és november hónapban önkéntes akciókat szervezünk azokon a helyszíneken, ahol mi is jártunk. Az akciók részleteit a honalpunkon és a Facebook lapunkon hozzunk nyilvánosságra.